ELMALI KEK
MALZEMELER:
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 SU BARDAĞI UN
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
6-7 TANE ELMA
KREMASI İÇİN:
2 SU BARDAĞ SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 YUMURTA
VANİLYA
KEK HAMURU HAZIRLANIR. ELMALAR BÜTÜN HALDE SOYULUR VE İÇLERİ OYULUR. KEKİN PİŞECEK OLDUĞU TEPSİYE( ÇOK BÜYÜK OLMAYAN YUVARLAK TEPSİ TERCİH EDİLİR) BÜTÜN ELMALAR UNA BULANARAK DİZİLİR.KEKE HAMURU ELMALARIN ARALARINDAN TEPSİYE DÖKÜLÜR HAMUR ELMALARIN KENARINDAN TEPSİYİ KAPLAR.ELMALARI İÇLERİ BOŞ KALACAK.BU ŞEKİLDE 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR. BU ARADA KREMA PİŞİRİLİR.KEK FIRINDAN ÇIKINCA ELMALARIN İÇLERİ KREMAYLA DOLDURURLUR.TARÇINLA SÜSLENİR SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİLİR.AFİYET OLSUN :)
Yorumlar
Yorum Gönder