LAZ BÖREĞİ
HAMURU İÇİN
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PK KABARTMA TOZU
1 ÇİMDİK TUZ
ALDIĞI KADAR UN
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
1.5 SU BARDAĞI SÜT
ŞERBETİ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK SU
1DAMLA LİMON SUYU
HAMUR YOĞURULUR 30 BEZEYE AYRILIR HER BİR BEZE PASTA TABAĞI KADAR NİŞASTAYLA AÇILIR VE 15 TANESİ ARALARI NİŞASTALANARAK ÜST ÜSTE KOYULUR.DİĞER 15 YUMAKTA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLANIR DAHA SONRA ÜST ÜSTE KOYDUĞUMUZ HAMURLAR HEP BİRLİKTE MERDANEYLE FAZLA BASTIRMADAN DİKDÖRTGEN BİR ŞEKİL ALANA KADAR AÇILIR.AÇILAN HAMUR 8 MUSKA SARACAK ŞEKİLDE UZUNLAMASINA KESİLİR PİŞİRİLİP SOĞUTULAN MUHALLEBİDEN 1 YEMEK KAŞIĞI KOYULUP MUSKA ŞEKLİNDE SARILIR. DİĞER 15 Lİ HAMURDA AYNI ŞEKİLDE AÇILIP MUSKA HALİNE GETİRİLİR DAHA SONRA KIZGIN TEREYAĞI İLE DAĞLANIP 180 DERECDE ÜSTLERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKIP ILINMAYA BIRAKILIR SONRA ÜZERİNE ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ SOĞUK ŞERBET KAŞIK KAŞIK GEZDİRİLİR. AFİYET OLSUN...
Yorumlar
Yorum Gönder