ŞEKERPARE
MALZEMELER
200 GR YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
3 YUMURTA BİRİNİN SARISI ÜSTÜ İÇİN
1 AVUÇ İRMİK
2 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
LİMON YA DA PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI SU
1 DAMLA LİMON
MALZEMELER YOĞURULUR BADEM ŞEKLİ VERİLİR ÜSTÜNE YUMURTA SÜRÜLÜP ÇATALLA ÇİZİLİR. 180 DERECELİK FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİRLİR.FIRINDAN ÇIKINCA SICAK ŞERBET ÜZERİNE DÖKÜLÜR. NOT: ŞEKİLLERİ ÇOK BÜYÜK YAPMAYIN KABARACAKTIR AYRICA BU HAMURDAN 35 TANE ŞEKERPARE ÇIKAR.
Yorumlar
Yorum Gönder