BAKLAVA
MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ÇAY BARDAĞI SU
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1.5 SU BARDAĞI SU
1 DAMLA LİMON
MALZEMELERDEN HAMUR YOĞURULUR 40 BEZEYE AYRILIR HER BİRİ FİNCAN TABAĞI KADAR AÇILIP ARALARI NİŞASTALANARAK 10 TANE ÜST ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE AYRILIR. 4 GRUP OLUŞTURULUR.DAHA SONRA HER BİR GRUP MERDANEYLE AÇILIR .İKİ KAT TEPSİYE SERİLİR ÜZERİNE TOZ FINDIK SERPİLİR TEKRAR KALAN İKİ KAT AÇILIP ÜZERİNE SERİLİR.İSTENİLEN ŞEKİLDE KESİLDİKTEN SONRA ÜZERİ ERİTİLMİŞ 250 GR TEREYAĞIYLA YAĞLANIR.140 DERECELİK FIRINDA YAVAŞ YAVAŞ ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKAN BAKLAVA SOĞUYUNCA ÜZERİNE ILIK ŞERBET DÖKÜLÜR AFİYET OLSUN:)
Yorumlar
Yorum Gönder