KAĞIT TATLISI


 
 
 
MALZEMELER
 
1 YUMURTA
1ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
 
TEREYAĞI,FINDIK
 
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1.5 SU BARDAĞI SU
1DAMLA LİMON
 
 
MALZEMELER YOĞURULUR HAMUR HALİNE GETİRİLİR 6 BEZEYE AYRILIR.BİRİNCİ BEZE  NİŞASTA VE UN KARIŞIMIYLA AÇILIR OKLAVAYA SARILIR BURMALI GİBİ BÜZÜLÜR DAHA SONRA ÇUBUĞA SARILIP BÜZÜLEN HAMUR TEMİZ Bİ KAĞIDIN ÜZERİNE BÜZGÜLERİ BOZULMADAN TEKRAR GERİ AÇILIR İÇİNE FINDIK SERPİLİP HAMUR KAĞIT YARDIMIYLA RULO YAPILIR 5-6 CM KALINLIĞINDA KESİLİP TEPSİYE DİZİLİR HER BEZE AYNI ŞEKİLDE AÇILIP TEPSİYE DOLDURULUR.ÜZERİNE KIZGIN YAĞ GEZDİRİLİR 180 DERECELİK FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.TATLI SOĞUDUKTAN SONRA ILIK ŞERBET GEZDİRİLİR.AFİYET OLSUN :)
 


Yorumlar

Popüler Yayınlar