MİDYE BÖREK
MALZEMELER
4-5 ADET YUFKA
YARIM KİLO
1 SOĞAN
TUZ,KARABİBER, KIRMIZI BİBER
TEREYAĞ
HAZIRLANIŞI
KIYMA SOĞANLA KAVRULUP TUZU BİBERİ EKLENİP İÇ HARÇ HAZIRLANIR.1 YUFKA TEZGAHA SERİLİR ÜZERİNE BİR MİKTAR ERİMİŞ TEREYAĞI VE SU KARIŞIMI SÜRÜLÜR YUFKA ORTADAN 4 E BÖLÜNÜR HERBİR PARÇA SİVRİ KÖŞEDEN YUVARLAK KENARA DOĞRU İŞARET PARMAĞIMIZ YARDIMIYLA BÜZÜLÜR BÜZÜLDÜKTEN SONRA İKİ SİVRİ KULAK KARŞILIKLI GELECEK ŞEKİLDE YAN YANA GETİRLİR.BÜZGÜLÜ OLAN YERE HARÇ KOYULARAK SARILIRÇEVRİLİNCE MİDYE
ŞEKLİ ALMIŞ OLUR.ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜLÜR.180 DERECELİK FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.AFİYET OLSUN :)
Yorumlar
Yorum Gönder