HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




MALZEMELER:

1 YUMURTA
100 GR YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM SU BARDAĞI TOZ FINDIK
5 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNİ SÜSLEMEK  İÇİN HİNDİSTAN  CEVİZİ

YUMURTANIN SARISI AKINDAN AYIRILIP DİĞER MALZEMELERLE KARIŞTIRILARAK HAMUR YOĞURULUR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIP AYRILAN YUMURTA AKINA BATIRILIR SONRA HİNDİSTAN CEVİZİNE BATIRILDIKTAN SONRA ÜZERİLERİNE FAZLA BASTIRMADAN ARALIKLI OLARAK TEPSİYE DİZİLİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK FIRINDA 20 DK PİŞİRİLİR.PİŞTİKTEN SONRA FIRININ İÇİNDE 10 DK DAHA BEKLETTİKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA ALINIR.AFİYET OLSUN :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar