LAHMACUN
MALZEMELER:
Hamuru için:
1 paket instant maya
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
aldığı kadar un
iç malzemesi
250 gr kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
yarım demet maydanoz
tuz,kırmızı biber, karabiber
YAPILIŞI:
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılıp hazırlanır yoğurulan hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır, ortamın sıcaklığına göre 1 saatte olabilir.Daha sonra küçük bezeler haline getirilip oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde açılır.İç için gerekli malzemeler karıştırılır.Açılan hamurların üzerine harçtan sürülür eğer kıyma yağsızsa iç malzemeye biraz sıvı yağ katılabilir.hazırlanna lahmacunlar önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dakika pişirilir.pişme süresi tercihe ve fırın özelliklerine bağlıdır.Çok kurumamasına dikkat edilir.Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder