HAŞHAŞLI PARFE
MALZEMELER
KEKİ İÇİN
3 YUMURTA
3 FİNCAN ŞEKER
2 FİNCAN UN
2 FİNCAN KAKAO
YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIP UN KAKAO KATILIP KELEPÇELİ KALIPLA İNCE BİR PANDİSPANYA PİŞİRİLİR.
İÇ KREMASI
2 PAKET KREMŞANTİ
1 KUTU SÜT KREMASI (200 GR)
1 PAKET LABNE PEYNİR
2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
2 SU BARDAĞI SÜT
1 FİNCAN HAŞHAŞ
SÜTLE KREMŞANTİ ÇIRPILIP HAZIRLANIR,SÜT KREMASIYLADA PUDRA ŞEKERİ ÇIRPILIP KABARTILIR ŞANTİ İLE KARIŞTIRILIR İÇİNE LABNE PEYNİR VE HAŞHAŞ KATILIP TEKRAR ÇIRPILIR BUZDOLABINDA 5 DK BEKLETİLİR
ÜZERİ İÇİN 1 PAKET AHUDUDU SOSU
PANDİSPANYA PİŞİRİLİR KELEPÇELİ KALIPTAN ÇIKARILIR.SERVİS TABAĞINA YANYANA 2 PARÇA STREÇ FİLM SERİLİR ÜZERİNE KAKAOLU PANDİSPANYA KOYULUR STREÇ FİLMİN DIŞARDA KALAN KENARLARI İÇTE KALACAK ŞEKİLDE KALIBIN KELEPÇESİ PASTANIN DIŞINA YERLEŞTİRİLİR BURDA AMAÇ KALIBIN KENARLARINA YAPIŞMAMASI STREÇ KENARLARI SARACAK.DAHA SONRA ŞANTİ KARIŞIMI PASTANIN ÜZERİNE DOLDURULUR.BUZDOLABINDA 1-2 SAAT BEKLETİLDİKTEN SONRA TARİFİNE GÖRE PİŞİRİLMİŞ AHUDUDU SOSU PİŞİRİLİP SOĞUDUKTAN SONRA EN ÜSTÜNE DÖKÜLÜR 1 GECE DERİN DONDURUCUDA BEKLETİLİR.DONDUKTAN SONRA KELEPÇE ÇIKARILIP ALTTAKİ STREÇLERDE. ÇEKİLİR SERVİSTEN 1 SAAT ÖNCE BUZDOLABININ ALT RAFINA İNDİRİLİR. AFİYET OLSUN :)
Yorumlar
Yorum Gönder