DİLBER DUDAĞI




MALZEMELER
2 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI KAYMAK
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ:
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1.5 SU BARDAĞI SU
1 DAMLA LİMON SUYU

HAMUR YOĞURULUR.30 BEZEYE AYRILIR,HER BİR BEZE NİŞASTAYLA KÜÇÜK PASTA TABAĞI KADAR AÇILIR ÜST ÜSTE KOYULUR EN SONUNDA HEPSİ BİRLİKTE FAZLA İNCELTMEDEN BÜYÜK BİR HAMUR AÇILIR GENİŞ AĞIZLI BİR ÇAY BARDAĞIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR İÇİNE FINDIK VEYA CEVİZ KOYULUP KAPATILIR.TEPSİDE AĞIZLARI ÜST ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR.ÜZERİ TEREYAĞIYLA DAĞLANIP 180-200 DERECELİK FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKIP BİRAZ ILININCA ÜZERİNE3 ILIK ŞERBET GEZDİRİLİR.AFİYET OLSUN :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar