MAYALI POĞAÇA
MALZEMELER
1 PAKET İNSTANT MAYA
1SU BARDAĞI SICAK SU
1 SU BARDAĞI SODA
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
BİR MİKTAR UN YOĞURMA KABINA ALINIR ORTASI HAVUZ GİBİ AÇILIR MAYA,ŞEKER VE TUZ UNUN ÜZERİNE GELECEK ŞEKİLDE DÖKÜLÜR.HAVUZUN ORTASINA SICAK SU ,SIVIYAĞ ,SODA EKLENİP YOĞURMAYA BAŞLANIR.ELDEN AYRILACAK KIVAMA GELENE KADAR UN EKLENİR.YARIM SAAT ÜZERİ STREÇLENEREK DİNLENDİRİLİR.YARIM SAAT SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIR 15 DK DA TEPSİDE MAYALANMASI BEKLENİR.200 DERECELİK FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.ARZUYA GÖRE PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE PEYNİR MAYDONOZ KOYULUR..AFYET OLSUN:)
Yorumlar
Yorum Gönder