ÖRGÜ TATLISI
MAZEMELER:
100 GR TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI KAYMAK
YARIM ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 PK KABARTMA TOZU VEYA 1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1.5 SU BARDAĞI SU
1 DAMLA LİMON
HAMUR YOĞURULUR KÜÇÜK YUVARLAKLARA AYRILIR 19 -20 TANE OLUYOR. YUVARLAKLAR FİNCAN TABAĞI KADAR MASANIN ÜZERİNDE POĞAÇA YAPAR GİBİ ELLE AÇILIR.TAM ORTASINA ÇİZGİ HALİNDE İRİ PARÇALI CEVİZ KOYULUR.CEVİZLERİN İKİ YANINDA KALAN HAMURA BIÇAKLA 5 ÇİZGİ ATILIR.(YANİ YANLARA 5 ÇUBUK KESİLİR) SONRA O PARÇALAR BİRBİRİNİN ÜSTÜNE GELECEK ŞEKİLDE ÇAPRAZLAMA KAPATILIR.200 DERECELİK FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKIP HAFİF ILININCA SOĞUK ŞERBETLE BALLANIR ÜZERİNE TOZ FISTIK SERPİLİR. AFİYET OLSUN :)
Yorumlar
Yorum Gönder