LOKUM



MALZEMELER
1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
125 GR TEREYAĞI VEYA MARGARİN
1 ADET FALIM SAKIZ
HİNDİSTAN CEVİZİ,FINDIK,ÇİKOLATA

UN VE ŞEKER VE SAKIZ SÜTE KATILIP MUHALLEBİ KIVAMINA GELEE KADAR PİŞİRİLİR.OCAKTAN ALDIKTAN SONRA İÇİNE TEREYAĞI YA DA MARGARİN KATILIP 5 DK MİKSERLE ÇIRPILIR BU AŞAMADA VANİLYADA KATILIR.ÇIRPILAN MUHALLEBİ HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜLÜR BUZDOLABINDA SOĞUMAYA BIRAKILIR
SOĞUDUKTAN SONRA KARE KARE KESİLİP  İÇİNE ÇİKOLATA KOYULUP AVUÇ İÇİNDE TOP YAPILIR TEKRAR HİNDİSTAN CEVİZİNE BATIRILIR ÜZERİNE FINDIK KOYULUR AFİYET OLSUN :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar