aşure




Malzemeler

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı fasulye
1 su bardağı nohut
yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
1 su bardağı doğranmış incir kurusu
1 su bardağı üzüm kurusu
çeyrek su bardağı kuş üzümü
1 adet doğranmış portakal
1 bardak portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
3 tane karanfil
bir çimdik tuz
4 su bardağı şeker
aldığı kadar su
süslemek için fındık,fıstık ,tarçın,nar,hindistancevizi

Yapılışı:
Buğdaylar 1 gece suda bekletilir daha sonra üzerini geçecek kadar su katılıp pirincide eklenip pişirilir,piştikten sonra haşlanmış fasülye ve nohut katılıp pişirmeye devam edilir daha sonra kayısı üzüm incir küşüzümü karanfil katılır portakal suyunda da nişasta eritilip eklenir doğranmış portakallarda katılır.istenildiği kadar suyu eklenip şekeri katılır 1 çimdik tuz eklenir yarım saat pişirilir.piştikten sonra aselere boşaltılıp arzuya göre süslenir. Afiyet olsun :)






Yorumlar

Popüler Yayınlar