KARNIBAHAR TURŞUSU
Tarifi :
1 adet karnıbahar küçük parçalara ayrıldıktan sonra 5 dk haşlanır biraz ılındıktan sonra cam kavanoz ya da cam tencereye yerleştirirlir üzerine ince kıyılmış mor lahana eklenir üzerine 2-3 diş sarımsak eklenir 1-2 yemek kaşığıda tuz eklendikten sonra 1 şişe elma sirkesi ve suyla kavanoz ağzına kadar doldurulur 1 hafta içinde turşu yenilmeye hazır olur. Karnıbaharlar ve lahanananın dolacağı büyüklükte bir kap kullanın üzerine 250 ml lik elma sirkesi dökülecek ve kalan kısım su ile doldurulacak. Karnıbahar ve lahananın miktarı önemli değil yeterki 250 ml sirkeyi üzerlerine döküp kabın boş kalan kısmınınıda suyla doldurun.Beyaz karnıbahar turşusu yapmak içinde mor lahana eklenmenden aynı tarif uygulanır.
Yorumlar
Yorum Gönder