PORTAKALLI YAŞ PASTA



Malzemeler:
Pandispanya
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un


Kreması:
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı un
2 kaşık nişasta
3 su bardağı süt


portakal jölesi


2 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta


Yapılışı:
Pandispanya için : yumurta ve şeker mikserle 10 dk çırpılır. un eklenip kaşıkla karıştırıldıktan sonra 180 drecelik önceden ısıtılmamamış fırında 45-50 dk pişirilir.


Kreması için : Bütün malzeme mikserle yarım dk.karıştırılır daha sonra ocakta pişirilir,soğuyunca yarım dakika mikserle çırpılır.


Portakal jölesi :Portakal suyu nişasta ve şeker ocakta pişirilir ılınmaya bırakılır.
Pandispanya pişip soğuduktan sonra yarım çay bardağı sütle ıslatılır kreması sürülüp portakal ile süslenir üzerine ılınmış portakal jölesi dökülür.









Yorumlar

Popüler Yayınlar